Изборите наближаваха. Никой не беше виждал Шерифът повече от седмица. Примката около врата на Сивия Кардинал Дон Пацо се затягаше. Стотици уж, зомбирани социалисти го напускаха на тълпи. 20 годишното му владичество се крепеше на косъм. От страх Мимо да не му подслушва телефона, той реши да се обади на своето протеже по един тунингован апарат за кръвно:

Дон Пацо: – Ало, Баце! К’во прайш бе, екзибицио чичилска?

ШЕРИФЪТ.: – Ало, Пацо, покрил съм се в Монтана при прабаба Пръвка. Лекува ми сърцетупа и ми прави мекици. Сега ме е увила в един чаршаф и ми вика „Аве Геро”! Приятно е! Ласкае ме!

Дон Пацо: – А нещо за пийенйе? Некой коктейл … „Молотов”, примерно?

ШЕРИФЪТ: – Дон Пацо, моля те не ми припомняй! Ето, кръвното пак пририпа. Спри се! Кажи как мина пАнаира и концерта на оня, Началника на Инструкторите?

Дон Пацо: – Ууууу, пАнаира минА един път! Много кебапе се продадоа! Ората са доволни! Оня мангал дето нема крака, Фики … събра сума ти пустиняци. Поиграа гюбек, убаво беше! А оня Бабаяга му наденаме една фанела „Аз съм Герго Гергов” и го снимаме за спомен. Да ни запомни. После му спреме и тока за малко, да види леко ли ни е на назе тука у градо.

ШЕРИФЪТ: – Пацо, а аз да се прибирам ли или още да съм „болен”?

Дон Пацо: – Криеш се и не припарваш насам! Че и тука настана една екзибиция. Бабушкера се усети и май ще упущим изоборЕте. Слаб ни е и пиаро. Само Пръвка не стига. Срам, не срам, треба да фрлиме некой лев и на оня „Рамщайно” от vidin-online.com. да напише нещо, че сме „спасители на градо” и че без назе не може да се живее тука.

ШЕРИФЪТ: – Онези „Единните” още ли не ме искат?

Дон Пацо: – Тебе никой те не ще, бе чичилски! Ти шашав ли си? Само аз си те любя и си те пазя, че ми требваш да се подписваш тук и там.

В този момент Шерифът прекъсна разговора и реши да действа под прикритие. Лукавият му план предвиждаше да се вмъкне в негостоприемния град под чужда самоличност. Избра си да се маскира на Червената Соня. Никой в града нямаше да посмее да се приближи до Жената от ЮНЕСКО, ООН и Брюксел. Речено – сторено. Прабаба Пръвка изрови от стария си скрин червено бельо, жартиери, сутиен XXXXXL, боди и рокля. Не беше ги обличала от Освобождението от турско иго. Добавиха червена чанта, червени обувки, малко алено червило и една огнена перука. Шерифът вече беше неузнаваем. „Дали да не тествам системата тази нощ на площад „Македония” в София?”, помисли си той, но бързо прогони тази опасна мисъл от главата си.

Няколко часа по късно, фалшивата Червена Соня гордо крачеше по градския площад, влачеше един капак от улична шахта и крещеше:
– Този площад е мой! Научете се да ми искате позволение да преминавате по него. Присъден ми е за заслуги към Империята на Дарт Вейдър и „Вирджиния Рекърдс”.

За още по-голямо „под прикритие”, Шерифът (Червена Соня), намери Лепа Брена 2 на една пейка пред входа на Съда, хвана я под ръка и я помъкна по улиците. Брена я мързеше да гледа и лениво попита:
– Къде ма влачиш, ма?, на което Шерифът я сръга и изръмжа:
– Трай, Брено! Аз съм Дон Чичилийо! Трябва да ме заведеш до тайната квартира на Дон Пацо!

В този момент Лепа Брена 2 изпищя и се развика:
– Помощ! Помощ! Изнасилват ме!
Разбира се, абсолютно никой не я взе на сериозно, а най-много тя не се взе.
В този момент към дегизирания Шериф се приближи огромно бездомно куче. Той точно да го прогони, когато то заговори с човешки глас:
– Дон Чичилийо, аз съм Баба Летка под прикритие. Имам партийно поръчение да те заведа невредим при Дон Пацо. Новата парола е: „Яйцата вече са по 3 лева бройката!”.

Половин час по късно, Шерифът страстно се прегръщаше със своя Ментор.

ШЕРИФЪТ: – Събрахме се най-после! Заедно можем повече! Заедно сме сила! Вечна слава на Партията!

Дон Пацо: – К’ва паритя бе, Киек? Тебе те изгониха от всекъде, а сега и мен покрай тебе! Крием се по рововете на водния цикъл, като шумкарин.

ШЕРИФЪТ: – Потърпи Дон Пацо! Скоро като спечелим изборите за Шериф и Ментор втори път, ще въведем пълен контрол над нещата! Кебапчиите нали са на наша страна?

Дон Пацо: – Ба ли ги? Они само от кючек разбират!

ШЕРИФЪТ: – Имам нови велики планове за Града! Ще открием с духова музика и рязане на ленти, къщичка за врабчета в Майски Лес. Ще пуснем басеини-легени във всяка детска градина и ще викнем Роби Уилиямс да пее на плажа във Видин!

Дон Пацо: – Че ми викнеш дедовия! То угасна тока на концерт на Бабаяга, ти още малко и „Спирит оф Градец” ще ми организираш. Нищо не става от тебе! Мимо Макарона ше ни мачка като хлебарки скоро. Викай 2 тира да товарим парите и по „Дунав Мост” да бегаме, че нема се Йончев да ни е съдия …

ШЕРИФЪТ: – Не! Аз оставам! Ще се боря за моя град и моето Шерифство до последна капка … коктейл „Молотов”!

Дон Пацо: – Ти си изкукуригал, бе, Чичилски!

В този момент на вратата се потропа. „Кой е?” с престорен глас извика Дон Пацо. Чу се отговор: „Екип на Нова Телевизия! Искаме да поговорим за един стълб на средата на една улица!”.

Моля, следвайте и харесайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *