ЗА ЖЕНИТЕ И СУТИЕНИТЕ

Учените отдавна изследват всички съставни части на сутиена – от чашките до презрамките и закопчалките.Оказва се, че този аксесоар, колкото интимен се оказва и толкова важен за здравословното състояние на бюста Ви.Много изследвания доказват, че над две трети от жените носят неподходящ размер сутиен и вредят на здравето си!

Правилно подбраният сутиен подобрява кръвообръщението, предпазва кожата от отпускане, защитава от болки в гърба, а най-голямото му предимство – вталява!

КРИТЕРИИ ПРИ ИЗБОР НА СУТИЕН

Едно от най-важните неща при Вашия подбор е да изберете сутиен с подгръдна обиколка, която е по-малка от реалнатана гръдният кош.Така тя ще бъде фиксирана стабилно около тялото и ще дава реална възможност за необходимото повдигане на бюста.Чашките трябва да обхващат изцяло гърдите и да не ги притискат.Банелите трябва да стоят плътно в основата на тялото и да не се отделят от него.Презрамките трябва да са добре стегнати и да не се впиват.Ако спазвате тези условия  гарантирано ще намерите правилният размер за Вас.

Периодично трябва да се следи за размерите, защото гърдите се влияят както от хормонални смущения така и от промени в теглото Ви.

ПРОБЛЕМИ ВЪЗНИКВАЩИ ОТ ГРЕШЕН НОМЕР НА СУТИЕНА

Излишното стягане на гърдите при сгрешен номер на сутиена нарушава кръвообръщението, води до кожни инфекции, причинява болки в гърба, освен това притиска млечните жлези, което води до образуването на кисти, понякога дори и до разболяване от рак.Другата крайност- отпуснатия сутиен-е особено опасен при жени с голям бюст.Когато основата не е добре стегната, чашките не придържат добре големият бюст и се стига до гръбначни изкривявания, болки в кръста и дори болки в главата.В този случай презрамките поемат поемат тежестта на големите гърди, което трябва да се компенсира със стегната ластична основа, съответно те се впиват в кожата и образуват кожни екземи.

ПОЛЗАТА ОТ СПОРТНИТЕ СУТИЕНИ

Установено е, че на всеки 100м.тичане женските гърди изминават 135м.Бягането е огромно натоварване за гърдите и може да ги увреди.

Много е важно да се спортува с правилен размер сутиен, защото той намалява движението на гърдите с до 83%.

ВТАЛЯВА ЛИ СУТИЕНЪТ ?

Точният размер сутиен може да Ви направи да изглеждате с до 5 кг. по слаби.Когато размерът е по-малък от необходимият, вместо да изглеждаме по-слаби ефектът е точно обратният- ластикът на основата се впива в кожата и се създава впечатление за фигура с тлъстини, защото около стегнатата част се натрупват гънки.Когато обличаме големи сутиени подгръдната обиколка не изпъква и се създава впечатлени за по голяма талия.Точният размер бельо оформя и повдига бюста, затова стойката се изправя, талията се откроява и жената изглежда по-стройна.

ЗАЩО СИ КУПУВАМЕ НЕПРАВИЛНИТЕ СУТИЕНИ?

Оказва се, че цели 95% от жените по света си купуват неподходящи сутиени.Изглежда, че външният вид на сутиена е много по-важен за дамите отколкото размерът и удобството.За тях напомняме,че дори моделът да е страхотен, той няма да стои добре на бюст, за който не е предназначен!!!

Моля, следвайте и харесайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *