Колкото по-малко имаме, толкова повече сме свободни, казват мъдреците. Но прагматичният свят е ориентиран към притежанието. Не само на вещи, а и на навици, нагласи, емоции, които понякога са излишен товар. Ако мислено редите в главата си списъка под надслов „От Нова година, започвам нов живот”, сверете го с този по-долу и ако трябва го допълнете

И така, преди Новата година…

1. Избавете се от избухливия си нрав

Не си струва постоянно да се правят глупости, защото сте разстроени или вбесени.

2. Забравете малките обиди

Животът е прекалено кратък, за да трупате в себе си горчилките на обидата. Ако някой заслужава втори шанс, дайте му го. Ако има за какво да се извините, направете го.

3. Избавете се от мислите, че някой е по-добър от вас

Ако тревата в съседния двор изглежда по-зелена, не го преживявайте, престанете да правите сравнения и започнете да поливате тревата във вашата леха.

4. Отървете се от лъжливи убеждения

Понякога чак е смешно как зацикляме върху някои неща и дори ги превръщаме в добавена реалност. Отървете се от тях, не им позволявайте да ви задържат в миналото

5. Разделете се и с остарелите идеали

Израстването и промяната са болезнени процеси. Но много по-болезнено е да се закотвите в миналото, към което отдавна не принадлежите.

6. Забравете вчерашните драми

Направете избор в полза на това какъв искате да бъдете в този момент. Освободете се от ненужното бреме, поемете дълбоко въздух и започнете всичко отначало.

7. Избавете се от навика да избягвате проблемите

Не можете да промените това, на което не искате да се противопоставите.

8. Забравете дребните житейски неприятности

Не позволявайте дреболии да пречат на щастието ви. Стресът и разочарованието са само следствие на вашата реакция. Променете реакцията и всичко ще отмине.

9. Освободете се от мислите, че останалите са по-нормални от вас

Нима познавате всички хора? Нима знаете какви „чудовища” живеят в главите им?

10. Избавете се от имиджа си на сдържан и непристъпен човек

Постарайте се да станете по-дружелюбни и открити. Не се крийте зад екрана на смартфона и таблета. Усмихвайте се по-често и се научете да слушате и чувате хората около себе си.

11. Изгонете мислите, че някои хора стоят по-долу от вас

Дори и да сте постигнали всичко в живота с труд и постоянство, помнете, че и вас някога, някой е стимулирал и поощрявал. Бъдете скромни. Бъдете благодарни. Бъдете добър колега, съсед, приятел, роднина.

12. Избавете се от представата, че сте зависими от материалната страна на живота

Преди всичко сте човек, напълно независимо от всичко, което сте придобили на този свят. В крайна сметка две неща ви определят като човек: (1) вашето търпение, когато нямате нищо или сте понесли голяма загуба, и (2) вашето отношение, когато имате предостатъчно.

13. Престанете да искате вещи, които не са ви нужни

Не мислете за стойности, мислете за ценности.

14. Спрете да търсите щастието извън себе си

Всеки трябва да се опитва да си създаде свой собствен слънчев свят. Щастието започва отвътре, а не отвън. Четете нещо позитивно всяка сутрин, правете нещо позитивно вечер, преди да си легнете.

15. Освободете се от очакването да ви се върне всяко добро, което правите

Не мислете какво можете да получите в замяна на доброто, което сте сторили. Възможно е да сте дошли на този свят с мисията да променяте живота на другите. Не пропускайте този шанс.

Благодарим за интересa към нашето предложение.

Споделете с ваши приятели.

http://unidelivery.eu/ или http://unidelivery.bg/


 

Моля, следвайте и харесайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *